Actualitate

Astazi: Cutremur puternic în zona Vrancea. Inițial a fost de 4,4 grade, însă magnitudinea a fost revizuită la 4,2.

Conform Antena 3, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea. Potrivit lui Constantin Ionescu, directorul INFP, care a intervenit telefonic la același post TV, inițial a fost de 4,4 grade, însă magnitudinea a fost revizuită la 4,2.

De asemenea, este posibil ca seismul să se fi simțit în Capitala României la etajele superioare al blocurilor.

Trei cutremure s-au produs în România, miercuri dimineața.

Trei cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 2,9 pe Richter, s-au produs miercuri dimineaţa în judeţele Buzău şi Vrancea, într-un interval de 30 de minute, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Conform sursei citate, primul seism s-a produs în judeţul Buzău, la ora locală 1:06, la o adâncime de 117 km, în apropierea următoarelor oraşe: 65 km est de Braşov, 73 km nord-est de Ploieşti, 120 km sud de Bacău şi 125 km nord de Bucureşti.

Magnitudinea seismului a fost 2,9. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea 2,5, s-a produs în judeţul Vrancea, la ora locală 1:22, la o adâncime de 102 km, în apropierea oraşelor: 3 km est de Braşov, 97 km nord-est de Ploieşti, 99 km vest de Galaţi, 100 km nord-vest de Brăila, 104 km sud de Bacău şi 143 km nord de Bucureşti.

Al treilea seism, cu magnitudinea tot 2,5, a avut loc în judeţul Buzău, la ora locală 1:32, la o adâncime de 139 km, în apropierea oraşelor: 72 km est de Braşov, 74 km nord-est de Ploieşti, 118 km vest de Brăila, 120 km vest de Galaţi, 120 km sud de Bacău şi 125 km nord de Bucureşti.

18 cutremure în luna august

În august, în România s-au produs 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între două şi 4,1 pe scara Richter. Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Peste 1.000 de cutremure au zguduit Parcul Național Yellowstone

Pământul s-a zguduit din nou sub Parcul Național Yellowstone, cu peste 1.000 de cutremure înregistrate în regiune în iulie 2021, potrivit unui nou raport al US Geological Survey (USGS). Aceasta este cea mai seismică activitate pe care a înregistrat-o parcul într-o singură lună din iunie 2017, când un val de peste 1.100 a zguduit zona, se arată în raport.

Din fericire, aceste cutremure au fost minore, doar patru dintre acestea măsurând magnitudinea 3 (suficient de puternic pentru a fi resimțit, dar puțin probabil să provoace daune) și niciunul dintre cutremure nu indică faptul că vulcanul de sub parc se pregătește să erupă.

„Deși este peste medie, acest nivel de seismicitate nu este fără precedent și nu reflectă activitatea magmatică”, potrivit raportului USGS. „Dacă activitatea magmatică ar fi fost cauza cutremurelor, ne-am aștepta să vedem alți indicatori, cum ar fi modificări ale stilului de deformare sau a emisiilor termice / de gaz, dar nu au fost detectate astfel de variații”, se mai arată în raport

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.