Social Media

Astăzi, Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, cea care șterge păcatele femeilor credincioase

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena este pomenită, atât de credincioșii ortodocși, cât și de cei catolici, pe 22 iulie, alături de Sfânta Marcela.

Astăzi, Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, cea care șterge păcatele femeilor credincioase

Potrivit Evangheliei după Filip, Sfânta Mironosiță Maria Magdalena ar fi fost discipolul favorit al lui Iisus Hristos. Numită adesea și „apostol al apostolilor”. Maria Magdalena, Salommea, Ioana, Marta, Maria, Maria lui Cleopa şi Suzana L-au slujit pe Mânuitor și pe ucenicii Săi. Au fost martore la suferinţele lui Isus, la îngroparea şi la Învierea Lui.

De aceea, Sfinţii Părinţi le-au aşezat în rândul apostolilor, întocmai cu ei, numindu-le Mironosițe. În limbaj comun, termenul de mironosiță se referă la femeia ipocrită. Dar cele cărora li adresează sărbătoarea au fost astfel denumite, căci erau purtătoare de mir. În sens bisericesc, mironosițe sunt toate femeile, soții și mame deopotrivă, gospodine, care își îndreaptă pașii către biserică cu credință și curaj în suflet.

Maria Magdalena a început să fie venerată abia din secolul al XII-lea. Numele Magdalena provine de la localitatea natală a acesteia, satul Magdala. În ciuda renumelui prost căpătat, acela de prostituată, Maria Magdalena L-a urmat pe Mântuitor și și-a înstrăinat toate bunurile, după ce El a vindecat-o de boala grea de care suferea, scoțând din ea diavolii care o posedau.

Se spune chiar că ar fi fost prima femeie tămăduită miraculos de către Mântuitor. Mâna stânga a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena se află și azi la Mânăstirea atonită din Simonos Petra, alte sfinte moaște sălășluind în altarul Basilicei „Sfânta Maria Magdalena“ din Vezelay, Franța, dedicată ei.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.