Social Media

Astazi: Sfantul Proroc Iezechiel; Cuviosii Rafael si Partenie de la Agapia

Sfântul Proroc Iezechiel era dintr-o cetate evreiască, ce se numea Sarira. El era fiul lui Buzi, din seminția lui Levi, preot al Dumnezeului celui Preaînalt, și a fost robit de Nabucodonosor și dus în Babilon împreună cu Ioachim, împăratul iudeilor, care a fost numit Iehonia al II-lea, în a doua robie a Ierusalimului.

Pentru că Ierusalimul a fost robit de trei ori de către Nabucodonosor: întâi a fost robit în zilele lui Ioachim, împăratul Iudeei, care în Sfânta Scriptură se numește și Eliachim, și era fiul lui Iosie, fratele lui Ioahaz și al lui Sedechie, și tatăl lui Iehonia al II-lea. El a fost primul pe care Nabucodonosor l-a dus legat cu lanțuri în Babilon. Tot atunci au fost duși în robie și Sfântul Proroc Daniil împreună cu cei trei tineri: Anania, Azaria și Misail. însă după puțin timp, Nabuco­donosor l-a liberat pe Ioachim iarăși în Ierusalim la împărăție, facându-l pe el birnic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 iulie 2021. Sfinţii Cuvioşi Rafael şi Partenie de la Agapia sunt prăznuiţi pe 21 iulie. Cuviosul Rafael s-a născut în satul Bursucani, din ţinutul Bârladului. A fost monah la Agapia din Deal, în secolul al XVI lea. Din documente reiese că Sfântul Ierarh Dosoftei i-a cinstit moaştele. În vechile pomelnice este numit “Fericitul stareţ Rafael”. Părţi din moaştele sale se păstrează în mănăstirile din Moldova.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 iulie 2021. Cuviosul Partenie a trăit în secolul al XVII lea. Din relatările Sfântului Dosoftei, reiese că Partenie a fost contemporan cu mitropolitul Moldovei. Potrivit Tradiţiei, Sfântul Partenie a sihăstrit în muntele “Scaunele”. Se ruga toată ziua, iar noaptea, în timp ce rostea rugăciunea lui Iisus, împletea coşuri. Dormea foarte puţin. A trecut la Domnul în anul 1660. Moaştele sale au darul tămăduirii.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 iulie 2021. Sfântul Proroc Iezechiel a fost fiul lui Buzi, un preot din cetatea Săriră. Iezechiel a fost luat în captivitate babilonică în vremea lui Nabucodonosor. A fost contemporan cu prorocul Ieremia. Însă, Iezechiel prorocea şi învaţă poporul evreu luat rob în Babilon, spre deosebire de Ieremia care învaţă poporul şi prorocea la Ierusalim.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.