Social Media

Astăzi, Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil este prăznuit la data de 13 iulie în calendarul ortodox.
Sfântul Arhanghel Gavriil se prăznuieşte o dată cu toate puterile cereşti de sfinţii Arhangheli la 8 noiembrie, altădată a doua zi după Bunavestire adică la 26 martie, iar astăzi se prăznuiesc şi se preamăresc minunile şi arătările pe care l-a făcut la porunca lui Dumnezeu. L-a povăţuit şi l-a îndrumat pe Moise în pustie, i-a tâlcuit profetului Daniil minunatele vedenii, s-a arătat sfinţilor părinţi Ioachim şi Ana vestindu-le naşterea Mariei ce aleasă în veci pentru a îl naşte pe Mesia.

Dumnezeu l-a trimis pe Gavriil înaintea Mariei să-i dea Vestea cea Bună dar i s-a arătat şi lui Iosif încredinţându-l de fecioria Mariei.

Sfântul Arhanghel Gavriil s-a arătat păstorilor zicându-le: “Vă binevestesc o bucurie mare, căci astăzi s-a născut Mântuitorul lumii!”. Tot Gavriil a stat alături de Iisus la rugăciunea din grădina Getsimani înainte de patimile pe care urma să le îndure şi s-a atătat mironosiţelor după minunata înviere când acesta au găsit mormântul gol. Preasfânta Născătoare de Dumenzeu l-a mai văzut pe Arhanghel încă odată în Muntele Eleonului când se ruga şi când căpetenia îngerească i-a adus veste adormirii şi a mutării de cele pământeşti la cele cereşti.

Minunatele arătări ale Arhanghelului Gavril sunt menţionate atât în Vechiul cât şi în Noul Testament iar biserica ştie despre neîncetata mijlocire a binefăcătorului neamului omenesc şi de aceea se cuvine să-l lăudăm cu cântări şi să-i alcătuim sobor.

Mai mult aici

Powered by WPeMaticoLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.