Social Media

Astăzi, Ziua Drapelului Naţional. Semnificația culorilor

Astăzi, 26 iunie, România sărbătorește Ziua Drapelului Naţional. Data a fost stabilită prin Legea nr.96 din 20 mai 1998, în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a devenit simbol de țară.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect.

Pe lângă țara noastră mai există alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.
Culorile drapelului trebuie așezate vertical în această ordine: albastru, galben şi roşu la margine. Ele ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul.

AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.