Actualitate

Atac nimicitor la miez de noapte. „Au fost surprinși de o ploaie de foc”

În timp ce mai multe trupe militare ale SUA și Afganistanului executau o misiune comună în regiunea Nangarhar, asupra lor a fost declanșat un atac terorist nimicitor.

În urma atacului au fost uciși mai mulți soldați americani, potrivit  transparentnews.ro

Atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică asupra militarilor americani a fost extrem de violent, „au fost surprinși de o ploaie de foc”, a declarat Col. Sonny Leggett, reprezentant al armatei SUA.

„Analizăm situația și vom reveni cu mai multe informații pe măsură ce ele apar”, a mai spus Leggett.

SUA are peste 12.000 de soldați în Afghanistan, dar în decembrie anul trecut, un fost oficial al armatei americane a spus jurnaliștilor NBS că administrația lui Trump a decis să retragă 4.000 dintre aceștia.

Donald Trump a militat constant pentru „oprirea războiului infinit”, iar în cadrul actualei campanii pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite, acesta a spus că plănuiește să retragă toți militarii americani din Afganistan până la finalul actualului mandat.

Războiul din Afganistan este cel mai lung pentru America, acesta pornind în urmă cu 18 ani. În jur de 2.300 de militari americani și-au pierdut viața de atunci până în prezent în teatru de operațiuni, dar și peste 34.000 de cetățeni afgani, conform unei statistici publicate de Națiunile Unite.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.