Vremea

Atenționare cod galben si cod portocaliu: Alerte meteo de fenomene severe imediate in aproape toata tara. Vezi zonele afectate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp noi atenționări de tip nowcasting de vreme severă imediată. Iată localitățile afectate:

Cod portocaliu – până la ora 14:00

Județul Alba: Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Săliștea, Gârbova, Câlnic;
Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula peste 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice.

Cod portocaliu – până la ora 13:00

Județul Alba: Vințu de Jos, Pianu, Meteș, Săliștea, Blandiana;

Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula peste 35 l/mp, căderi importante de grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice.

Cod portocaliu – până la ora 12:45

Județul Alba: Aiud, Teiuș, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Cricău, Rădești, Întregalde, Râmeț;

Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula peste 35 l/mp, căderi importante de grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice.

Cod galben – până la ora 17:00

Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Galaţi;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Vrancea: zona joasă;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Se vor semnala: intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Cod galben – până la ora 16:00

Județul Olt;
Județul Dolj;
Județul Mehedinţi;

Se vor semnala: local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h.

Cod galben – până la ora 15:00

Județul Tulcea;

Se vor semnala: intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h.

Instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, când vor fi averse (1 – 5 l/mp, izolat peste 10 l/mp), descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 30 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Atenționare generală Cod galben

În intervalul 21 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 22:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.