Actualitate

Aurescu: România este angajată în implementarea Memorandumului cu SUA

România este deplin angajată în implementarea Memorandumului de înţelegere cu SUA privind cooperarea strategică în domeniul energiei nucleare în scopuri civile, semnat în septembrie anul trecut, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la întâlnirea cu Dan Brouillette, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis AGERPRES, respectivul document „deschide posibilităţi de dezvoltare în comun a capacităţilor energetice ale ţării noastre”.

Aurescu a avut luni o întrevedere cu Dan Brouillette, în marja Conferinţei Internaţionale privind Securitatea Nucleară – ICONS 2020, care se desfăşoară la Viena, sub co-preşedinţia ministrului Afacerilor Externe al României şi a vice-ministrului afacerilor externe al Republicii Panama.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte privind aprofundarea Parteneriatului Strategic România – SUA pe dimensiunea cooperării în domeniul energiei şi al securităţii energetice, cu accent pe cooperarea în domeniul energiei nucleare şi al exploatării resurselor de gaze naturale, mai arată MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat evoluţiile pozitive din cadrul Parteneriatului transatlantic pentru cooperare în domeniul energiei (P-TEC) şi a exprimat satisfacţia părţii române pentru viitoarea co-prezidare, alături de SUA, a Grupului de lucru pe energie nucleară al acestuia, care se va întruni la Bucureşti, în luna martie.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.