Actualitate

Australia vrea să-şi evacueze cetăţenii din provincia chineză Hubei

Australia vrea să-şi evacueze cetăţenii din provincia chineză Hubei, centrul epidemiei de pneumonie virală, spre Insula Christmas, un teritoriu în Oceanul Indian care în mod normal primeşte solicitanţi de azil, potrivit unui proiect dezvăluit miercuri şi citat de France Presse.

Prim-ministrul Scott Morrison a explicat că australienii consideraţi „vulnerabili”, mai ales copiii şi persoanele în vârstă, precum şi cele care trec prin oraşul chinez Wuhan şi provincia Hubei ar fi o prioritate pentru eforturile de evacuare.

Autorităţile estimează la 600 numărul australienilor în această zonă, care este ruptă de lume printr-un cordon sanitar vizând oprirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Morrison a precizat că Australia lucrează cu Noua Zeelandă la evacuare şi va încerca de asemenea să ajute cetăţenii naţiunilor din Pacific, adăugând: „Prima prioritate în acest moment este siguranţa australienilor”.

„Insist asupra faptului că fereastra este îngustă şi trebuie să acţionăm foarte, foarte repede pentru a ne asigura că putem implementa acest plan şi această operaţiune”, a declarat Morrison reporterilor la Canberra.

„Regula va fi că ultimii sosiţi vor fi primii care pleacă”, a adăugat el.

Morrison a indicat că persoanele evacuate vor fi plasate în carantină pe Insula Christmas, despre care se ştie că adăposteşte un centru de detenţie pentru migranţi şi unde au fost trimişi mulţi clandestini care au încercat să ajungă în Australia cu barca.

El a precizat că armata va ajuta la primirea evacuaţilor pe Insula Christmas.

La rândul său, ministrul australian de externe Marise Payne a declarat că Australia caută să obţină permisiunea Chinei pentru a-şi evacua cetăţenii din Wuhan.

Japonia şi Statele Unite şi-au evacuat deja sute de cetăţeni din Wuhan. Şi Franţa intenţionează să facă acelaşi lucru în curând.

Ultimul bilanţ al epidemiei este de 132 de morţi. Numărul persoanelor infectate a fost miercuri de 5.974 la nivel naţional, potrivit celor mai recente cifre ale autorităţilor naţionale de sănătate chineze.

Cinci cazuri au fost confirmate în Australia.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.