Actualitate

Autorul atacului terorist de la Strasbourg, ucis de poliţiştii francezi

Atacatorul de la Strasbourg a fost anihilat.Bărbatul a fost împuşcat mortal de poliţia franceză, în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat, joi seară, în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf, unde forţele de ordine i-au pierdut urma lui Chérif Chekatt în noaptea sângerosului atac.

Cherif Chekatt, autorul atacului armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, soldat cu 3 morţi şi 12 răniţi, a fost împuşcat mortal după ce acesta a tras asupra a trei poliţişti care au ripostat şi l-au împuşcat mortal în cartierul Neudorf.

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a declarat că bărbatul a fost reperat în jurul orei locale 21.00 de o echipă a “brigăzii specializate de teren”, în timp ce “rătăcea” pe stradă.

“Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator”, a precizat Castaner în prefectura departamentului Bas-Rhin din Strasbourg.

Chérif Chekatt a fost împuşcat mortal de o patrulă a poliţiei, în jurul orei locale 21.00, pe strada Lazaret.

Născut la Strasbourg în 1989, pe numele său exista o fişă ”S” (siguranţa statului) întocmită de către serviciile antiteroriste, în urma unei încarcerări din 2013 în 2015, în cursul căreia a atras atenţia serviciilor de informaţii din cauza unor violenţe, raficalizării şi a practicii sale religioase şi prozelitismului său. El era urmărit, din această cauză, de când a ieşit de la închisoare.

Bărbatul era ”cunoscut, din nefericire, de mult timp în dreptul comun”, a declarat Castaner miercuri în cadrul unei interpelări în Adunarea Naţională.

Târgul de Crăciun de la Strasbourg se va redeschide vineri.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.