Actualitate

Avertisment sumbru! Schimbări meteo de coșmar pentru omenire

 

În raportul realizat de specialişti în climatologie aparţinând Grupului interguvernamental de experţi privind clima (IPCC), publicat miercuri, se arată că schimbările climatice vor provoca inundaţii frecvente, creşterea nivelului mării, topirea gheţarilor şi dezgheţarea permafrostului, potrivit transparentnews.ro
În condiţiile în care temperaturile vor creşte mai repede cu atât consecinţele vor fi mul mai grave, apreciază oamenii de ştiinţă.

Până în anul 2050, nivelurile mării extrem de ridicate care apar în prezent o dată la 100 de ani vor afecta anual numeroase metropole situate în zone joase.

În medie, lumea se va confrunta probabil cu o creştere cu 43 de centimetri a nivelului mării până în anul 2100 în cel mai optimist scenariu privind încălzirea globală dintre cele patru luate în considerare de raport, comparativ cu 84 de centimetri în cel mai rău scenariu.

Pentru realizarea raportului au fost analizate 7.000 de publicaţii de profil de către 104 experţi din 36 de ţări.
„Oceanele pot rămâne sănătoase doar dacă limităm încălzirea globală la 1,5 (grade Celsius)”, au afirmat trei comisari europeni într-o declaraţie comună.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.