Actualitate

Avertizare ANAF. Măsurile afectează milioane de români, care mai au timp doar până în primăvara anului viitor

kitunghii.ro

Declaraţia Unică trebuie depusă şi de persoanele fără venituri dacă vor să fie asigurate la sănătate. Decizia a fost luată recent de către ANAF. Aşadar, toate persoanele care nu au venituri, inclusiv copiii, trebuie să plătească o contribuţie de 1.248 de lei pentru a se asigura în sistemul public de sănătate.

Potrivit ANAF, în cazul în care o persoană este internată în spital, pentru perioada de la internare şi până la momentul depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare, potrivit agerpres.ro

„Rugăm contribuabilii persoane fizice fără venituri să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a nu ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de asigurare socială de sănătate şi să nu fie asiguraţi, respectiv persoanele care se internează în spital, deoarece subliniem încă o dată că persoanele fără venituri sunt asigurate la sănătate de la dată depunerii Declaraţiei Unice, iar pentru perioada de la internare şi până la dată depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare”, precizează ANAF.

Pentru a deveni asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate persoanele fizice trebuie plătească la asigurări sociale de sănătate pentru o perioadă de 12 luni, reprezentând o baza de calcul egală cu 6 salarii minime brute pe ţară.

Astfel,contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice fără venituri este în suma de 1.248 lei, care trebuie achitată până la data de 15 martie 2020.

Contribuabilii persoane fizice fără venituri se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate prin depunerea on-line a Declaraţiei Unice prin intermediul Spaţiului Privat Virtual de pe site-ul ANAF.

Lucian Ionescu

 

pni.ro%20

Comment here