Vremea

Avertizare Meteo: Vin zăpezile în România! Un val de aer rece se abate asupra tarii. Se raceste vremea în toata tara. Când apar ninsorile?

Se răcește vremea în toată țara. După temperaturile mari din ultimele zile, apropiate de cele de primăvară, un val rece lovește întreaga țară în perioada următoare. După ce ne-am bucurat de maxime de peste 20 de grade celsius, se pare că urmează acum o răcire semnificativă, la nivelul întregii țări.

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vine cu vești rele pentru români. Conform specialistului, se pare că un val polar va lovi întreaga țară, cu temperaturi extrem de scăzute față de normalul acestei perioade în anumite zone. Temperaturile scad şi cu 10 grade și ar putea ajunge chiar și la -7 grade.

Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Răcirea vremii a început să se resimtă încă de sâmbătă, când temperaturile au început să scadă treptat. Totuși, ziua de luni va fi ceva mai plăcută, pentru că încă mai sunt temperaturi ridicate, mai ales în sudul țării, unde termometrele vor indica până la 17 grade. De azi vin ploile în majoritatea regiunilor din țară, mai ales spre seară.

Când apar ninsorile?
Mai mult decât atât, în zonele de munte, dar și în sud-vestul țării, începând cu data de 9 noiembrie, se va abate o masă de aer rece, ceea ce va duce la apariția lapoviței și a ninsorilor. Din această dată, maximele se vor încadra între 7 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între -1 și 10 grade. Se va așeza un strat considerabil de zăpadă, mai ales în zonele în care a mai nins deja.

Luni, 8 noiembrie, va fi o uşoară creştere, până la 20 de grade Celsius, însă de marţi, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va detemina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7-11-12 grade în partea de vest-sud a ţării, chiar 8-9-10 grade în Bucureşti, a mai spus specialistul.

Specialiștii spun că este mult prea devreme să vorbească despre cum va fi iarna, pentru că vremea a deventi foarte schimbătoare la noi în țară, dar cert este că ar putea ninge încă de la finalul acestei luni sau începutul lunii decembrie.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.