Actualitate

Avocatul Piperea: MCV este expirat de 12 ani. România ar trebui să ceară de urgență ridicarea acestuia. MCV nu poate prevala asupra Constituției României..

MCV este expirat de 12 ani. România ar trebui să ceară de urgență ridicarea acestuia. Nu doar că MCV nu face parte din Dreptul Uniunii Europene, fiind un mecanism de verificare, o recomandare de bună practică în justiție. MCV e caduc.

Așadar, MCV nu poate prevala asupra Constituției României.

Pe de altă parte, potrivit art.148 alin.2 din Constituție, Dreptul Uniunii Europene (includ aici și deciziile CJUE) este prioritar față de legile interne, iar nu față de Constituție.

Așadar, dezbaterea asupra priorității MCV și a deciziilor CJUE în raport de Constituția României este tendențios orientată către concluzii greșite. Mai mult chiar, părtinirea și caracterul subiectiv al acestor concluzii duc către transformarea euroscepticismului în eurofobie. Celor care apasă pedala accelerației către această concluzie, le reamintesc ce spun chinezii seculari: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple.

Că tot mă suspectează radio Europa liberă de partizanat pro-RoExit: nu sunt pentru RoExit, mai ales că acest popor a plătit enorm pentru apartenența la acest club regresist și din ce în ce mai totalitar, dar s-ar putea să ajung să fiu, curând.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.