Sanatate

Bacilul Koch și modul nebănuit în care puteți să vă îmbolnăviți

Foto: Viața Liberă, preluată de Transparent News

Bacilul Koch este microorganismul care provoacă boala numită Tuberculoză și care, în ultimele decenii, a evoluat către o formă aducătoare de moarte, în ciuda eforturilor medicilor și savanților: Tuberculoza rezistentă la medicamente, după cum aflăm de pe portalul Transparent News.

Puțini oameni știu că bacilul Koch este rezistent la alcool. Astfel, dezinfectarea cu spirt / alcool sanitar a obiectelor care ar fi putut intra în contact cu acest bacil, nu este întotdeauna eficientă. Toată lumea consideră alcoolul un bun dezinfectant, dar iată un caz în care o idee generală ne poate pune în pericol.

De aceea, dacă împărțiți un pahar de băutură tare, așa cum sunt țuica sau pălinca, nemaivorbind de băuturi mai slab alcoolizate sau îndulcite, vă supuneți riscului de a vă îmbolnăvi de tuberculoză.

Ileana Kiss


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.