Sanatate

Bărbat din Neamţ diagnosticat cu hantavirus, o boală infecțioasă foarte rară. Ce este hantavirusul?

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ, a fost dus în stare foarte gravă la Spitalul “Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus, o boală infecţioasă rară, iar pronosticul medicilor este rezervat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, a declarat că bărbatul a fost redirecţionat de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ pentru că avea greaţă, vărsături şi o stare generală proastă, cu anurie şi hematurie, scrie Agerpres.

Acesta a fost motivul pentru care a fost direcţionat iniţial la Spitalul Parhon. Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci”, a spus Ionuţ Nistor.

Conform acestuia, bărbatul este în stare gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie, cu o afectare renală importantă şi afectare pulmonară şi hepatică. „Pronosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a mai afirmat Nistor.

Ce este hantavirusul?

Hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale. Asta înseamnă că este mai puţin transmisă prin aerosoli şi mai mult prin contact direct, de pe mâini, prin apa sau alimentele contaminate, a precizat medicul.

Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008, de atunci fiind confirmate 20 de astfel de cazuri. Ultimul caz a fost diagnosticat în 2019.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.