Retete

Basturma din carne de vită – o rețetă deloc complicată, dar foarte gustoasă!

Basturma din carne de vită. Basturma este un fel de carne crud uscată picantă. Se poate servi în calitate de gustare rece, tăiată în felii.

INGREDIENTE:

-1 kg de carne (mușchi de vită);

-600-700 gr de sare;

-3 linguri de schinduf (cimbrișor);

-3-4 linguri de boia;

-1 lingură de piper negru măcinat;

-1 lingură de coriandru măcinat;

-6-7 căței de usturoi;

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați carnea, apoi îndepărtați grăsimea și pielițele.

2.Tăiați carnea, de-a lungul fibrelor, în 2 bucăți.

3.Înțepați bucățile de carne, pe ambele părți și în mai multe locuri, cu o scobitoare sau cu furculița.

4.Acoperiți baza unei forme cu jumătate din cantitatea de sare, așezați bucățile de carne și le presărați cu sarea rămasă.

5.Se lasă la frigider sau la loc răcoros pentru 3 zile. Zilnic trebuie să scurgeți lichidul, care se adună, și să întoarceți carnea pe celaltă parte.

6.După 3 zile, carnea se spală bine sub apă curgătoare, apoi se lasă într-un vas cu apă rece pentru 30 de minute.

7.Uscați bine bucățile de carne cu ajutorul prosoapelor de hârtie, le înveliți în mai multe straturi de prosop de hârtie, apoi le puneți sub presă (sub o cratiță și sticle cu apă) pentru 1 zi.

8.Peste câteva ore, e nevoie să schimbați prosoapele pe altele uscate.

9.În partea de sus a fiecărei bucăți de carne, faceți câte o gaură cu scobitoare și introduceți un fir de ață sau un fir de pescuit. Agățați carnea într-un loc răcoros și bine aerisit, să se usuce timp de aproximativ 3 zile.

10.Puneți toate condimentele în vasul blenderului, adăugați puțină apă, apoi pasați și mai turnați treptat apă, cât să obțineți o compoziție omogenă și de consistența smântânei dense.

11.Ungeți carnea cu amestecul de mirodenii, să fie acoperită complet și cu un strat uniform.

12.Agățați din nou carnea și lăsați-o la uscat pentru încă 3-4 zile.

Nu vă rămâne decât să feliați basturmaua foarte subțire și să o degustați. Este foarte gustoasă, aromată și picantă. Cu siguranță își merită tot efortul, încercați și dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Basturma din carne de vită – o rețetă deloc complicată, dar foarte gustoasă! appeared first on Retete Usoare.


Lasa comentariul tau...