Actualitate

BCR va oferi finanțări de peste 1,23 miliarde de lei pentru IMM-uri cu costuri avantajoase și o garanție de 60% acordată de FEI

Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Română au semnat actul adițional de majorare a acordului de garantare în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri. BCR va acorda astfel finanțări de peste 1,23 miliarde lei pentru investiții și activitatea curentă a IMM-urilor, în condiții de costuri avantajoase, cu o garanție de 60%, acordată de FEI.

Programul Inițiativa pentru IMM-uri susține creșterea accesului la finanțare al companiilor, care beneficiază astfel de garanții de la Fondul European de Investiții, dar și de o dobândă redusă. Începand cu anul 2017, până în prezent, în cadrul acestui program, Banca Comercială Română a finanțat deja un număr de peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei.

Tranzacțiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

“Există provocări și oportunități la tot pasul într-o economie în schimbare. În acest context, alături de Fondul European de Investiții, BCR va acționa ca un adevărat accelerator de business pentru afacerile românești. Mai mult decât costuri de finanțare foarte bune, aducem expertiză în structurarea finanțărilor și managementul riscului. Vrem să accelerăm business-urile românești sănătos, în siguranță și pe termen lung” a declarat Sergiu Manea, Președintele Băncii Comerciale Române.

Parteneriatul dintre Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Romana, început încă din anul 2010, continuă să aducă beneficii pentru clienții băncii. În prezent între cele doua instituții mai sunt în vigoare: un acord de finanțare și garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pentru fermierii și antreprenorii din zonele rurale, în cadrul Programului FEI AGRI și un acord de garantare destinat acordării de împrumuturi pentru clienți micro, inclusiv start-up-uri, în cadrul Programului COSME.

The post BCR va oferi finanțări de peste 1,23 miliarde de lei pentru IMM-uri cu costuri avantajoase și o garanție de 60% acordată de FEI appeared first on Stiri Bancare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.