Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Belarus. Prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în sala de judecată. Care au fost ultimele sale cuvinte înainte de a face gestul extrem

Gest șocant al unui activist al opoziției din Belarus. Bărbatul a încercat să se sinucidă chiar în sala de tribunal. El a transmis familiei, prezentă în încăpere, că face asta pentru că autoritățile i-au spus că dacă nu pledează „vinovat”, îi vor aresta toate rudele și vecinii. A fost dus de urgență la spital și este în viață.

activist belarus proteste injunghiat lukasenko 709491

Imaginile, ce sunt filmate într-un tribunal de la Minsk, îl arată pe Stepan Latypov întins pe bancheta din cușca deținuților la scurt timp după ce a încercat să-și provoace răni în zona gâtului. Activistul de 41 de ani ar fi folosit, spun martorii, ceva asemănător cu un stilou, nu înainte de a transmite tatălui său aflat în sala și audiat ca martor, de ce face acest gest extrem.

Gardienii au deschis cu greu cușca pentru că nu aveau cheia potrivită. Stepan Latypov și-a pierdut cunoștința și a fost dus la spital unde, potrivit unor surse, a fost operat de urgență.

Activistul a fost arestat în septembrie și acuzat, printre altele, de organizarea de revolte, fraudă și că ar fi încercat să otrăvească polițiști, acuzații pe care le neagă.

Mii de persoane au ajuns în închisoare după revoltele anti-Lukashenko de anul trecut, iar potrivit ONG-urilor sunt deja sute de cazuri în care deținuții au fost torturați.

Cei mai mulți lideri și activiști ai opoziției au plecat în exil, dar acum autoritățile de la Minsk au luat noi măsuri și nu mai permit aproape niciunui cetățean să iasă din țară.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.