Actualitate

Biden, după întâlnirea cu Putin: „Cred că ultimul lucru pe care și l-ar dori acum ar fi un Război Rece”

biden profimedia

Președintele Joe Biden a spus după întâlnirea cu Vladimir Putin că și-a atins obiectivul pe care și-l propusese la acest summit: „Am făcut ceea ce aveam de făcut”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă în care a anunțat că a avut o discuție „bună” și „pragmatică” cu omologul rus, termeni care s-au regăsit și în conferința de presă susținută ceva mai devreme de liderul de la Kremlin.

Joe Biden a subliniat că în timpul discuțiilor cu Vladimir Putin a ridicat problema îngrijorărilor pe care administrația sa le are cu privire la respectarea drepturilor omului, inclusiv în legătură cu Alexei Navalnîi.

Și subiectul Ucraina a fost atins, Biden exprimând „susținerea fermă” a administrației sale pentru „suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Cei doi lideri au mai discutat despre Iran și despre retragerea trupelor americane din Afganistan.

Potrivit digi24.ro, Biden a spus că tonul discuțiilor a fost „pozitiv” și a adăugat: „Am făcut ceea ce îmi propusesem să fac”.

„I-am spus lui Putin că agenda noastră nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Este făcută pentru poporul american”, a punctat Joe Biden.

„Eu sunt cu America, nu împotriva Rusiei”, a adăugat liderul de la Casa Albă. El a spus în context că a ridicat problema eliberării cetățenilor americani Paul Whelan și Trevor Reed, doi foști pușcași marini care sunt închiși în prezent în Rusia.

„Drepturile omului vor fi totdeauna pe masa discuțiilor, i-am spus”, a subliniat Biden.

„Drepturile omului sunt ceea ce ne definesc pe noi, americanii”, a adăugat el. „Am vrut ca președintele Putin să înțeleagă acolo unde avem diferențe de opinii de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac”, a punctat șeful Casei Albe.

Preşedintele american Joe Biden a spus că sunt „comparaţiile ridicole” declarațiile omologului său rus cu privire la drepturile omului. Biden consideră că Putin face o falsă echivalare între un atac „al infractorilor” asupra Capitoliului şi manifestaţiile paşnice ale unor persoane private de libertatea de expresie în Rusia.

Continuarea aici

Foto – Profimedia


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.