Actualitate

Birchall, reacție după ce Savonea a anunțat că sesizează CCR

 Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri, referitor la afirmațiile șefei CSM, Lia Savonea, privind sesizarea CCR cu un conflict constituțional, că va reacționa „legal și constituțional”.

„Voi reacționa legal și constituțional”, a declarat, miercuri, Ana Birchall referitor la afirmațiile Liei Savonea, de sesizare a Curții Constituționale privind un conflict de natură constituțională.

De asemenea, Birchall a afirmat că nu a făcut altceva decât să respecte legea și nu se simte lezată de afirmațiile Liei Savonea.

Șefa CSM, Lia Savonea, a anunțat, marți seară, că va sesiza CCR privind un conflict între aceasta și acțiunile ministrului Justiției Ana Birchall.

„În calitate de președinte al CSM, am decis să sesizez Curtea Constituțională cu un conflict juridic de natură constituțională față de acțiunile ministrului Justiției Ana Birchall”, a anunțat, marți, Lia Savonea.

Potrivit șefei CSM, CCR va fi sesizată din două motive.

„Primul: ingerință gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activtatea de urmărire penală. Al doilea – acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa constituțională de garant al indepenendenței justiției”, a spus Savonea.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.