Retete Culinare

Biscuiți rapizi cu lapte — rețeta, care a trecut testul timpului!

Această rețetă este verificată de multe generații. Pregătim acești biscuiți, când nu avem altceva în frigider decât lapte și unt. Se prepară rapid și sunt delicioși: moi în interior și sfărâmicioși la exterior.

INGREDIENTE:

-100 ml de lapte;

-100 g de unt;

-un ou;

-2/3 pahar de zahăr;

-un praf de sare;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-2 lingurițe de praf de copt;

-400 g de făină;

-zahăr pudră — opțional.

Paharul utilizat are volumul de 250 ml, iar o linguriță — 5 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați untul moale și zahărul până la omogenizare, folosind o spatulă.

2.Adăugați oul, un praf de sare, zahărul vanilat și laptele. Amestecați.

3.Adăugați făina cernută și praful de copt. Frământați un aluat foarte moale și ușor lipicios.

4.Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Cu cât foaia de aluat este mai groasă, cu atât biscuiții vor fi mai moi.

5.Decupați biscuiții, folosind formele, care vă plac. Așezați-i pe tava de copt.

6.Coaceți-i timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

7.Luați biscuiții de pe tavă și, dacă doriți, presărați-i cu zahăr pudră. Serviți-i cu multă plăcere!

Din această cantitate de ingrediente am obținut exact o tavă standard de biscuiți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Biscuiți rapizi cu lapte — rețeta, care a trecut testul timpului! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.