Actualitate

Biserica Catolică și-a schimbat legislația pentru a combate cazurile de pedofilie și abuzuri sexuale

Joi, 9 mai 2019, Papa Francisc a promulgat o scrisoare apostolică (latină: „motu proprio”, scrisoare papală cu putere de lege, în Biserica Catolică), intitulată „Vos estis lux mundi” (lat.: Voi sunteți lumina lumii), prin care stabilește noile norme valabile pentru întreaga Biserică Catolică, referitoare la gestiunea abuzurilor comise împotriva minorilor și a adulților vulnerabili.
Această nouă legislaţie, mai strictă, îi obligă pe preoţi, călugări şi călugăriţe să semnaleze Bisericii Catolice orice bănuială de agresiune sexuală sau de hărţuire, precum şi orice suspiciune că astfel de fapte ar fi mușamalizate de către prelaţii cu rang înalt din ierarhia catolică. În plus, toate diocezele (unitate bisericească condusă de un episcop sau arhiepiscop – n.r.) din lume sunt obligate ca, în termen de un an de zile, să implementeze un sistem accesibil publicului prin care inclusiv laicii să poată semnala abuzuri sexuale potenţiale, care vor fi examinate în cel mult 90 de zile.
Aceste decizii printr-un „motu proprio”, o scrisoare emisă direct de către papă, care modifică canoanele Bisericii Catolice (normele de drept).

Ileana Kiss

Foto:Josh Applegate via Unsplash


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.