Sanatate

Boala năucitoare care ucide românii din cauza rușinii! Mergeți urgent la doctor

 

Mare atenție! Aceasta este boala năucitoare care ucide românii din cauza rușinii! Nu este nicio glumă. Dacă aveți aceste simptome trebuie să mergeți urgent la doctor, potrivit transparentnews.ro

Este vorba despre cancerul de colon și rect. O boală extrem de răspândită în țara noastră, a doua cauză de mortalitate din România. Numărul deceselor este din ce în ce mai mare.

Sfaturile de neratat ale specialiștilor

Specialiștii sunt în alertă și ne oferă sfaturi cruciale. Aceștia anunță că numeroși oameni își pierd viața pentru că le este rușine să meargă la medic. Ca să îi ajute pe aceștia, o asociaţie de pacienţi a adus pentru prima dată în România teste care pot fi făcute acasă. În funcţie de rezultatul testelor, poţi să ştii dacă este cazul să mergi la medic.

„Este un test care poate fi făcut acasă dacă există aceste sângerari oculte, pacientul urmează să treacă prin endo sau colonoscopie. Cancerul colorectal, mai ales, în România, omoară mai ales din cauza rușinii, pentru că îți e rușine să mergi la medic”, anunță Alina Comănescu, de la „Sănătate pentru comunitate”:.

1.500 de teste gratuite sunt disponibile la Bucureşti pentru persoane de peste 55 de ani. Pentru a le primi, aceștia trebuie să lase o cerere însoţită de copia actului de identitate la Centrul pentru Seniori, de pe Bulevardul Basarabia numărul 37-39. Dacă este descoperit la timp, la cancerul de colon şi rect poate fi învins.

Anul trecut au fost depistaţi peste 83.000 de oameni cu cancer colorectal și s-au înregistrat mai mult de 50.000 de decese provocate de această maladie. În 30% dintre cazuri, boala apare pe fond genetic, dar se poate active și din cauza alimentelor de proastă calitate.

„Abundența aceasta de alimente înalt procesate, carbohidrați, conservanți, pot duce la cancer de colon”, spune Victor Stoica, medic gastroenterolog.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.