Actualitate

Boboteaza la Brăila. Pe ninsoare, prin apa înghețată a Dunării, pentru a prinde crucea

Dacă anul trecut vremea la Brăila a fost mult mai călduroasă decât perioada aceasta a anului, anul acesta Boboteaza a venit cu temperaturi negative, dar și cu zăpadă, scrie Realitateadebraila.net.


De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului s-a desfășurat slujba religioasă oficiată de ÎPS Dr. Casian, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Peste 2000 de brăileni au participat la sărbătoarea Bobotezei, unii dintre ei participând și la slujba în care Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă. Alții au preferat să meargă direct pe malul Dunării să-și găsească un loc bun, de unde să vadă mai bine momentul aruncării crucii în Dunăre.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn, iar, conform tradiției, șapte brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă. Cei șapte s-au aruncat de pe Șalupa Zorile în apele fluviului în încercarea de a recupera crucea.

Crucea „Bobotezei” 2019, a fost prinsă de brăileanul Luca Dimitrie Buricea, în vârstă de 19 ani.

După recuperarea crucii din apă cei șapte brăileni curajoși au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopie cu o sumă de bani, dar și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.

[embedded content]

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.