Actualitate

Boboteaza. Românii s-au așezat noaptea, la coadă la Catedrală, pentru a prinde aghiasmă

Patriarhul Daniel a ținut slujba de sfinţire a apei de Bobotează
Patriarhul Daniel a ținut slujba de sfinţire a apei de Bobotează

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Milioane de creștin-ortodocșii sărbătoresc astăzi Boboteaza. La Catedrala Patriarhală din Capitală slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel. Au fost sfințiți peste zece mii de litri de Aghiasmă Mare, așa cum este denumită simbolic apa botezului.


O coadă uriașă s-a format la Catedrala Mântuirii Neamului, acolo unde Patriarhul Daniel a ținut slujba de sfinţire a apei de Bobotează.

Credincioșii au venit şi de la ora 4 dimineaţa, în speranţa că vor ajunge să ia apă cât mai repede. Patru oameni care se aflau la slujba de Bobotează au avut nevoie de ajutor medical, notează Mediafax.

Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile “Arătarea Domnului” şi “Epifania”, este celebrată de creştini pe 6 ianuarie, iar, pe lângă sfinţirea apei, include şi o serie de obiceiuri şi tradiţii – fetele îşi visează ursitul, iar bărbaţii scot crucea din apă.

Credincioşii şi preoţii consideră că apa de la Bobotează are o putere deosebită, pentru că a fost sfinţită printr-o îndoită chemare a Sfântului Duh, iar sfinţirea are loc chiar în ziua în care Mântuitorul s-a botezat în apele Iordanului. Apa sfinţită la biserică în această zi şi luată de credincioşi nu se strică niciodată. Prin agheasmă se înţelege atât apa sfinţită, cât şi slujba pentru sfinţirea ei.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.