Dezvaluiri

Bolivia: Jeanine Anez, președinte interimar al Boliviei, a încercat să se sinucidă dupa acuzatia de genocid.

Președintele Boliviei între 2019 și 2020 a încercat să-și facă rău după ce a fost acuzată de „genocid” în legătură cu moartea unor protestatari în 2019. Jeanine Anez, președinte interimar al Boliviei, se află în stare „stabilă” după ce a încercat să se sinucidă.
Jeanine Áñez

“Putem spune, fără îndoială, că sănătatea ei este stabilă”, a declarat Juan Carlos Limpias, directorul închisorilor. „În acest moment, este cu familia ei în penitenciar. Familia va fi un factor important pentru a-și îmbunătăți starea de spirit ”, a adăugat el. Carolina Ribera, fiica lui Anez, a declarat că mama ei a încercat sâmbătă să-și curme viața din cauza „depresiei severe” și perioadei lungi de încarcerare.

Norma Cueller, avocata lui Anez, a spus că aceasta s-a rănit prin tăierea brațelor inferioare. „Acesta este un strigăt de ajutor din partea președintei. Se simte foarte hărțuită ”, le-a spus avocatului reporterilor.

Cine este Jeanine Anez

Anez, în vârstă de 54 de ani, a fost reținută la începutul acestui an din cauza acuzațiilor că ar fi participat la o lovitură de stat pentru a-l destitui pe președintele Evo Morales în 2019. Ea a negat acuzațiile și spune că este victima persecuției politice. Aceasta se află în închisoare în așteptarea procesului.

Vineri, procurorul general Juan Lanchipa a anunțat acuzații de „genocid” împotriva lui Anez pentru două incidente din noiembrie 2019 în care un total de 22 de persoane au murit în ciocniri cu poliția. Victimele erau susținători ai lui Morales.

Lanchipa a declarat că a prezentat documente împotriva ei, în care incidentele erau „clasificate provizoriu drept genocid și răni cauzatoare de moarte”. Opoziția boliviană a declarat că deplânge tratamentul guvernului față de Anez și a cerut eliberarea ei.

De asemenea, fostul președinte centrist Carlos Mesa a cerut încetarea „închisorii sale politice” și a cerut o anchetă independentă asupra stării sale, potrivit AlJazeera.

Bătaie generală în Parlament, după dezbaterea unui subiect sensibil, în Bolivia

Conform Telegraph.co.uk, Adunarea Națională a Boliviei a fost loc de bătaie, marți, în timpul unor dezbateri privind arestările recente ale foștilor oficiali care au alcătuit guvernul interimar al lui Jeannine Áñez. Imaginile surprinse în momentul tevaturii arată cum guvernul s-a luat la trântă cu parlamentarii din opoziție.

În timp ce unii spun că administrația lui Áñez a reprezentat un guvern de tranziție legal după ce s-au constatat fraude masive la alegeri, alții sunt de părere că totul a fost o încercare de a-l răsturna pe președintele de la acea vreme, Evo Morales. După ce partidul lui Morales a recuperat puterea în urma unui vot din 2020, Áñez a fost arestat pentru acuzații care aveau de-a face cu scoaterea din joc a președintelui. După ce Morales a demisionat și a fost exilat, Áñez i-a preluat funcția de președinte al Boliviei

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.