miercuri 17 octombrie 2018 11:12 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Bombă cu ceas aprobată de Robert Negoiță în centrul istoric! | Terasă cu sute de locuri, construită peste un transformator
Adpres Market
terasa_argentin

Bombă cu ceas aprobată de Robert Negoiță în centrul istoric! | Terasă cu sute de locuri, construită peste un transformator

AdpresFM - Radio Online Stations  

terasa_argentin

Pe strada Blănari din Centrul Istoric, chiar în spatele „Rapsodiei Române” de pe Lipscani, se află amplasată o „bombă” cum nu mai este alta între terasele din Capitală. Aprobările de funcționare, date an de an de primarul Robert Negoiță, pentru terasa Argentin, sfidează orice interes pentru viața oamenilor dar și pentru legile românești în vigoare.

Pe terasa Argentin iau loc chiar și 400-500 de persoane care nu știu de pericolul care-i poate paște, practic, în orice secundă! Sub ei „ticăie” un transformator electric, a cărui explozie, Doamne Ferește!, poate provoca încă o mare nenorocire. Și nu este singurul pericol!

Terasa Argentin, o catastrofă amorsată

Pe strada Blănari, la numărul 11, 13 și 15, se află trei blocuri cu bulină roșie. De aproape opt ani, locatarii nu mai trăiesc doar cu frica de cutremur! Din 2008, ieșirile din bloc, care trebuia să-i scoată într-o piațetă retrasă de la stradă cu circa 20 de metri, au fost înghesuite de terasa unui capitalist de cumetrie (cu Sorin Oprescu, spune lumea) care a trântit o terasă, de peste 300 de metri pătrați, taman în dreptul blocurilor și scărilor de acces. De opt ani, oamenii pășesc cu frică pe lângă mesele unde iau loc, vara, chiar și 400 de oameni sau chiar mai mulți! Sub terasa cu funcționare permanentă, în centrul fostului scuar se găseşte un post trafo subteran de alimentare a zonei. Deoarece există oricând riscul exploziei sau a unui incendiu, s-a stabilit, prin lege, să se construiască ceva în zona de protecție și cea de siguranță a transformatorului. Terasa este construită chiar peste transformator, iar explozia și incendiul nu ar afecta doar sutele de clienți ai terasei, ci și locatarii blocurilor. Susre din ENEL ne-au confirmat că amplasarea terasei este ilegală. La rândul lor, nici ISU, nici Poliția locală nu au luat nicio măsură!

Robert Negoiță a semnat „ca primarul”, deși știa care sunt riscurile

În ciuda evidentei încălcări ale legii, dar și a reclamațiilor repetate ale Asociației de Proprietari, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a semnat cu dezinvoltură, an de an, autorizația de funcționare a terasei! Nu l-a impresionat nici riscul de explozie nici o altă amenințare care-i pândește pe clienții și angajații terasei. „În plus, atât imobilul nostru (nr. 11 – n.r.) cât şi cele de la numerele 9, 13 si 15 sunt încadrate în clasa I de risc seismic (având bulina roşie), iar faţadele sunt degradate, existând oricând pericolul ca bucăţi de tencuiala sau cărămizi să cadă peste clienţii terasei, respectiv peste locatarii obligaţi să se strecoare cât mai aproape de zidurile clădirii”, se arată în memoriile pe care locuitorii din zonă le-au înregistrat, repetat, la Sorin Oprescu și la Robert Negoiță. În 2014, explozia unui transformator subteran și incendiul care a urmat a provocat mai mult de 200 de decese la o mină din Turcia (Izmir). Vom reveni cu amănunte ale ilegalităților comise la terasa Argentin!

 

Citiți articolul integral pe cetateanul.net

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com