vineri 21 septembrie 2018 12:39 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / BOMBĂ din Coreea de Nord. MARELE ANUNT de la Kim Jong-un: e gata să RENUNȚE la armele NUCLEARE
Adpres Market

BOMBĂ din Coreea de Nord. MARELE ANUNT de la Kim Jong-un: e gata să RENUNȚE la armele NUCLEARE

AdpresFM - Radio Online Stations  

Surprizele legate de Coreea de Nord se țin lanț. La scurt timp după ce s-a aflat de vizita lui Mike Pompeo la Phenian, Kim face marele anunț.
Coreea de Nord și-a exprimat dorința pentru o „denuclearizare totală” a Peninsulei Coreea și nu impune condiții cum ar fi retragerea mai întâi a trupelor Statelor Unite din Coreea de Sud, a declarat joi președintele sud-coreean Moon Jae-in, citat de Reuters.

Moon a apreciat că acordurile privind normalizarea relațiilor între cele două Corei și Statele Unite nu ar trebui să fie dificil de realizat prin intermediul summit-urilor programate între Phenian și Seul și între Phenian și Washington.

„Coreea de Nord și-a exprimat dorința pentru o denuclearizare completă”, le-a spus Moon ziariștilor. „Nu au pus vreo condiție pe care Statele Unite să nu o poată accepta, ca de exemplu retragerea trupelor americane din Coreea de Sud. Tot ceea ce cer este încetarea politicilor ostile la adresa Coreei de Nord, urmată de garanții de securitate.”

Phenianul susține că programul său de înarmare, desfășurat în ciuda rezoluțiilor Consiliului de Securitate ONU, este necesar pentru a descuraja ostilitatea Statelor Unite. Washingtonul are cantonați 28.500 de militari în Coreea de Sud, după războiul din 1950-53.

Regimul comunist a declarat în repetate rânduri că va lua în considerare renunțarea la arsenalul său nuclear dacă Statele Unite își retrag trupele din Coreea de Sud și renunță la așa-zisa umbrelă de descurajare nucleară din Coreea de Sud și Japonia.

Miercuri, Seulul a anunțat că examinează căile prin care armistițiul cu Nordul din 1953 ar putea fi transformat în acord de pace. Tehnic, cele două Corei se află încă în război.

Moon a evocat și posibilitatea unui ajutor economic internațional pentru Phenian, în cazul în care acceptă denuclearizarea, dar a precizat că există și „multe constrângeri” pe care summit-ul Nord-Sud programat pentru această lună nu le poate depăși separat de summit-ul Coreea de Nord – Statele Unite.

Donald Trump a afirmat miercuri că speră ca summit-ul său cu Kim Jong-un să fie un succes, după recenta vizită a directorului CIA Mike Pompeo la Phenian. Dar liderul american a avertizat că este gata să pună capăt întâlnirii cu Kim dacă va considera că aceasta nu duce la nici un rezultat.

Cu ocazia unei conferințe de presă comune cu premierul japonez Shinzo Abe, Trump a afirmat că își va continua „campania de maximă presiune” asupra Phenianului până ce acesta renunță la armele sale nucleare.

„Sper să am o întâlnire foarte fructuoasă (cu Kim)”, a spus Trump. „Dacă consider că nu va fi o întâlnire fructuoasă, nu mergem. Dacă ajung la întâlnire și constat că nu este frunctuoasă, cu tot respectul voi părăsi întâlnirea.”

Sursa:evz.ro

Articolul BOMBĂ din Coreea de Nord. MARELE ANUNT de la Kim Jong-un: e gata să RENUNȚE la armele NUCLEARE apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com