duminică 23 septembrie 2018 3:05 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Bomba zilei în „CURENTUL”: Ce nu face Ponta pentru PRIETENI! | Tăriceanu şi-a băgat în buzunar peste 1,7 MILOANE de RON printr-o OUG
Adpres Market
ponta-tariceanu

Bomba zilei în „CURENTUL”: Ce nu face Ponta pentru PRIETENI! | Tăriceanu şi-a băgat în buzunar peste 1,7 MILOANE de RON printr-o OUG

AdpresFM - Radio Online Stations  

ponta tariceanu

Încântat nevoie mare, astăzi Călin Popescu Tăriceanu i-a propus lui Victor Ponta și acesta a acceptat ca printr-o ordonanță de urgență, impozitul pe dividende să fie redus la 5%, și baza de calcul a cotei de sănătate să fie plafonată la cinci salarii brute, urmând ca, deși nu a intrat încă în vigoare, Noul Cod Fiscal să fie modificat prin OUG. Deși în urma negocierilor dintre PNL și PSD, impozitul de 5% pe dividende a fost amânat prin art.43 (6) din Noul Cod Fiscal pentru 1 ianuarie 2017, astăzi cei doi, Ponta și Tăriceanu au anunțat că măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Și ca statul să ia cât mai puțin din dividende s-a decis plafonarea cotei de asigurări de sănătate de la 5.5% din valoare dividendelor la 5.5% din cinci salarii medii pe economie. Adică sub 700 de lei. Evident că această ultimă măsură îi avantajează pe patronii care au dividende anuale mai mari de 12.600 de lei anual.

Studiind declarația de avere a lui Tăriceanu depusă în această vară am constatat că acesta are de ridicat dividende de la Automotive Trading Services SRL în valoare de 10,315,116 lei (peste 2,3 milioane euro) pentru anii 2007-2009. Dacă azi, sau în forma aprobată în Parlament a noului Cod Fiscal și în 2016, aceste dividende s-ar plăti către Tăriceanu, fiscul ar încasa 1,650,418,56 lei, reprezentând impozitul de 16%. În plus bugetul de sănătate ar încasa 567.331,38 lei cota de 5,5%. Dar prin modificarea pe care o va aduce OUG-ul lui Ponta, începând cu 01 ianuarie 2016 impozitul pe dividende scade la 5% așa că dl. Tăriceanu, anul viitor, va putea să-și primească cele peste 2 milioane de Euro și va plăti către ANAF doar 515.755,8 lei impozit, diferența de 1.134.662,76 lei mergând direct în buzunarul său iar către bugetul de sănătate doar 700 de lei economisind 566.631,38 lei, așadar Tăriceanu menționaeză dintr-o singură OUG 1.701.294,14 RON. Menționez că infracțiunea de conflict de interese nu se aplică la adoptarea de acte normative. Felicitări!

În schimb, Noul Cod fiscal va îngropa SRL-urile, microîntreprinderile și PFA-urile care au sediul social acasă la patron sau la rude, găzduit gratuit.
Dacă locuința nu este evaluată autorizat sau nu e cumpărată în ultimii cinci ani, cota de impozitare pentru suprafața în care funcționează sediul social se mărește de 20 de ori de la 0,1 % la 2%. În plus, prevederea este discriminatorie pentru că acest impozit NU se poate deduce de pe firmă, ci îl va plăti proprietarul locuinței din buzunarul său, valoarea sa fiind identică cu cea pe care o plătește o societate comercială care deține un același fel de apartament dar pentru care cheltuiala este deductibilă.

Adică dacă societatea plătește 3000 de lei pentru un apartament cu 2 camere pe care-l deține, cheltuială deductibilă, pentru persoana care găzduiește gratuit sediul unei societăți, pentru a recupera cei 3000 de lei, societatea va trebui să plătească 16% impozit pe profit și 5% impozit pe dividende adică încă 760 de lei în plus la stat. În plus nu va putea să dea banii proprietarului decât anul viitor.

 

Cititi articolul integral pe curentul.info

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com