sâmbătă 20 octombrie 2018 5:59 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / BOR: Referendumul nu are o conotație religioasă
Adpres Market

BOR: Referendumul nu are o conotație religioasă

AdpresFM - Radio Online Stations  

Prin referendumul din 6-7 octombrie se va limpezi noțiunii de căsătorie, ca instituție civilă într-un stat, fără legătură cu cununia religioasă, atrag atenţia reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție este de fapt un exercițiu al limpezirii noțiunii de căsătorie.

Bănescu spune că ar fi o gravă eroare ca acest referendum să fie politizat: “tema referendumului, care e căsătoria, nu poate fi politizate. Cei care încearcă s-o politizeze sunt perfect criticabili și se situează într-o poziție total dezavantajoasă moral pentru ei”.

„Specific cu maximă sinceritate și obiectivitate: acest referendum nu are ca finalitate redefinirea familiei, cum în mod tendențios și manipulatoriu e titrat adesea, ci limpezirea noțiunii de căsătorie, căsătoria fiind o instituție civilă într-un stat. Nu vorbim de cununie religioasă, deci nu se poate vorbi de o conotație religioasă a acestui referendum.

Vorbim de limpezirea noțiunii de căsătorie ca instituție venerabilă și absolut validă, care a fost mereu destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie în fața legiuitorului, în fața statului”, a declarat Bănescu, la un post TV.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com