Actualitate

Boris Johnson și Jeremy Hunt caută susținere în cursa pentru funcția de premier

Cei doi candidaţi la funcţia de şef al guvernului britanic, Jeremy Hunt şi Boris Johnson, au promis să blocheze drumul adepţilor independenţei Scoţiei, vineri seară, la Perth, în faţa militanţilor conservatori care se tem ca un Brexit „dur” să nu fie un sunet de clopot pentru Regatul Unit, relatează AFP.

Favorit al militanţilor de la baza Partidului Conservator pentru a-i succeda prim-ministrului britanic Theresa May, Boris Johnson s-a angajat cu elan să protejeze şi să apere „uniunea” ţării, fiind aclamat de simpatizanţi.

„Un Brexit reuşit poate înrădăcina şi amplifica uniunea”, a mai spus unul dintre cei mai fervenţi militanţi pentru ieşirea din UE în timpul campaniei pentru referendumul din 2016.

Scoţienii au fost consultaţi deja privind independenţa ţării în septembrie 2014, iar 55% dintre ei au respins opţiunea. Însă noul premier scoţian şi şefa partidului pro-independenţă SNP, Nicola Sturgeon, intenţionează să organizeze un al doilea referendum până în 2021, apreciind că Brexitul a schimbat datele problemei.

Referendumul din 2014 a fost „cu adevărat înspăimântător”, a declarat Jeremy Hunt la mitingul organizat la Perth, oraş de circa 45.000 de locuitori aflat la 70 km nord de Edinburgh.

Dacă el este ales prim-ministru şi Nicola Sturgeon îi va cere permisiunea să organizeze un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, el îi va răspunde cu un „nu politicos”, a dat asigurări Hunt.

„Nu voi permite niciodată demolarea uniunii noastre”, a declarat el în uralele mulţimii.

Acest miting a fost a patra vizită în Scoţia pentru Jeremy Hunt, care beneficiază de susţinerea foarte popularei şefe a Partidului conservator scoţian, Ruth Davidson.

Pentru Boris Johnson în schimb, a fost prima deplasare în Scoţia de la începutul campaniei.

Articolul Boris Johnson și Jeremy Hunt caută susținere în cursa pentru funcția de premier apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.