Sanatate

Botosani: Ignorata de doctori si asistente, o femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă.

Botosani: Ignorata de doctori si asistente, o femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă. Femeia în vârstă de 79 de ani, internată într-o zonă tampon din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, a sunat in final la 112, nemaiputandu-se tine…

Se pare că pacienta ar fi apelat întâi la ajutorul medicilor, dar aceștia ar fi ignorat-o. Pentru că nu se putea deplasa singură din cauza unei fracturi grave de femur, a apelat numărul de urgenţă pentru a fi ajutată să meargă la toaletă.

Ea aştepta rezultatul testului COVID într-un salon de pe o secţie tampon, pentru a se putea interna. Pacienta a povestit că a chemat în repetate rânduri personalul de pe secţie, însă nimeni nu a băgat-o în seamă.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupă nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă.”, a declarat un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă.

Ulterior cadrele medicale de pe secţie au fost contactate de angajaţii serviciului de urgenţă, iar femeia a primit ajutor.

Ce spun reprezentanții spitalului

,,Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură.

Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid.”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani.

După câteva ore, femeii i-a venit şi rezultatul testului COVID-19. Rezultatul a fost negativ, astfel că aceasta a fost transferată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.