Social Media

Brad Pitt a construit mai mult de o sută de case pentru cei ce au suferit de pe urma uraganului, însă ei … l-au chemat în judecată!

După devastatorul uragan ”Katrina”, care a lovit oraşul New Orleans în 2005, multe familii au rămas fără adăpost. Una dintre primele persoane care a răspuns la nenorocirea lor a fost Brad Pitt. Împreună cu fundația sa, el a cosntruit 109 case. Locuitorii s-au bucurat de generozitatea actorului, însă peste 10 ani, aceștia l-au chemat pe Brad Pitt în judecată pe motiv că ”construcțiile nu erau de calitate corespunzătoare”. De ce s-a întâmplat astfel și cine se face vinovat aflați în articolul de mai jos.

Tot ce a rămas din regiunea Lower Nint Yard după urganul devastator (New Orleans, SUA)

Brad Pitt a fost atât de impresionat de distrugerile îngrizotoare ale uraganului Katrina, care a lovit orașul New Orleans în 2005, încât a creat fundația caritabilă “Make it Right”, care trebuia să ajute victimele să-și găsească un acoperiș deasupra capului. Cel mai mult a avut de suferit zona Lower Nint Yard, care a fost complet distrusă de stihie. Acesta este motivul pentru care specialiștii au decis să construiască locuințele noi, ecologice și confortabile, anume aici.

Brad Pitt s-a implicat activ în organizarea  construcțiilor pentru persoanele ce au suferit în urma uraganului

Brad Pitt a ajutat constructorii să ridice casele pentru victime

Pentru a controla lucrările de construcție, Brad Pitt și Angelina Jolie și-au achiziționat chiar și o casă în New Orleans și au locuit acolo mult timp.

Casele au fost construite pe piloți înalți

Actorul și-a dedicat o mare parte din timpul său proiectării și construirii locuințelor sigure și fiabile, invitând arhitecți de vază, să creeze case decente. De asemenea, se consulta cu mulți specialiști și cu locuitorii, pentru care erau destinate casele.

Bucătăria echipată cu toate necesare

Planificarea interioară a noilor case

Interiorul a fost amenajat în conformitate cu doleanțele proprietarilor

Deoarece această regiune este adesea inundată, s-a decis casele să fie construite pe piloți înalți, pentru a evita intrarea apei în interiorul locuințelor.

Fiecare casă a fost echipată cu panouri solare

În același timp, în construcții s-au folosit tehnologii noi, ceea ce a permis crearea locuințelor nu doar confortabile, dar și foarte economice, deoarece fiecare casă a fost echipată cu panouri solare. Acest lucru avea să reducă în mod semnificativ facturile și făcea posibilă existența unor purtători de energie autonomi pe vreme nefavorabilă.

Oamenii au avut posibilitatea să aleagă planificarea și culoarea caselor

Pentru a diversifica clădirile, locuitorii au avut posibilitatea să aleagă atât forma casei cât și planificarea interioară, până la designul interior și aparatele de uz casnic.

Toți locuitorii se bucurau de casele noi

Majoritatea cheltuielilor au fost acoperite de fundație, cu toate acestea și locuitorii au fost nevoiți să contribuie cu mulți bani.

Oamenii s-au mutat în aceste case noi datorită fundației caritabile “Make it Right” a lui Brad Pitt

În ciuda acestui fapt, toată lumea s-a bucurat de noile case confortabile, iar aspectul și forma neobișnuită a caselor au început să atragă o mulțime de turiști în această regiune, transformând-o într-un fel de atracție turistică.

Iată în ce s-a transformat una din case, construite cu doar 10 ani în urmă

În mai puțin de un deceniu, au fost construite 109 case și era planificat să se continue lucrările de construcție. Dar, pe neașteptate, au apărut probleme atât în case, cât și cu comunicațiile. Acoperișurile au început să curgă, a apărut umezeala, mucegaiul și ciuperca.

Casa construită recent de Fundația ”Make it Right”, dar într-o stare atât de jalnică

Permanent apar probleme cu cablurile electrice, instalațiile sanitare și de canalizare, astfel încât traiul în case a devenit imposibil. Având în vedere toate aceste circumstanțe, locuitorii orașului au înaintat o cerere colectivă în instanță, acuzând această fundație caritabilă de “încălcare a contractului și fraudă pentru vânzarea caselor cu defecte și de o calitate necorespunzătoare”.

Traiul în o astfel de casă este imposibil

Chiar și scările, și pragul s-au distrus într-un timp atât de scurt

Mulți consideră că cauza ar fi graba, cu care a fost construit totul, și încălcarea normativelor de construcție, luând în considerație specificul climacteric al acestei regiuni.

Brad Pitt vorbește cu locuitorii regiunii și cu jurnaliștii

Un purtător de cuvânt al actorului a publicat o declarație oficială din numele fundației și al lui Brad Pitt: ”Am început o inspecție amplă a locuințelor imediat după a zecea aniversare a uraganului Katrina. Datorită efortului echipei, am coordonat reparația caselor, care au avut problem începând cu anul 2018 și eu am încredere în echipa noastră. Le-am promis oamenilor să-i ajut cu reconstrucția caselor și intenționez să îndeplinesc această promisiune”.

Totul a început atât de frumos, dar…

Sperăm că acest incident neplăcut va fi rezolvat și Brad Pitt nu va rămâne cu un gust amar de la nerecunoștința oamenilor, iar locuitorii regiunii – de la faptul că cineva a profitat de necazul lor.

Persoanele celebre, din fericire, au nu numai talent mare, ci și o inimă mare, și pot empatiza cu alte persoane aflate în necaz. În același timp, nu numai că dau concerte de caritate sau donează o anumită sumă de bani, ci construiesc sate întregi pentru locuitori.

The post Brad Pitt a construit mai mult de o sută de case pentru cei ce au suferit de pe urma uraganului, însă ei … l-au chemat în judecată! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.