Actualitate

Brăila: Pestă porcină africană, confirmată la Grădina Zoologică; parcul a fost închis pentru 30 de zile

Pesta porcină africană a fost confirmată vineri la Grădina Zoologică din Brăila, la trei porci mistreţi care au murit murit săptămâna aceasta, motiv pentru care s-a decis închiderea Parcului Zoo pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi pus în aplicare un plan de măsuri specifice de dezinfectare şi eutanasiere a întregului efectiv de suine, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Brăila.

„În cursul zilei de astăzi, 20 decembrie, suspiciunea de PPA s-a confirmat şi, începând de astăzi, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor au pus în aplicare un plan de măsuri specifice de dezinfectare şi eutanasiere a întregului efectiv de suine şi, implicit, închiderea, pentru 30 de zile, a Parcului Zoo, un plan de măsuri care a fost aprobat de către Instituţia Prefectului Brăila”, se arată în comunicat.

DSVSA Brăila a raport către Prefectură că în perioada 18-19 decembrie a apărut suspiciunea de pestă porcină africană la un mistreţ aparţinând SC APT SA-Parc Zoo, care a murit pe 18 decembrie, în incinta Parcului Zoo, cauzele probabile fiind virusul PPA. Ulterior, alţi doi mistreţi au decedat, iar medicii veterinari au luat probe de la fata locului, conform procedurilor.

Din cauza virusului PPA, în judeţul Brăila au fost neutralizaţi în total, de la declanşarea bolii, 22.633 de porci, în patru exploataţii comerciale.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.