Dezvaluiri

Bucuresti. Coruptie: Doi consilieri locali PMP şi omul de afaceri Corin Romanescu, reţinuţi de procurori pentru presupuse acte de corupţie.

Doi consilieri PMP şi un om de afaceri din Bucureşti au fost reţinuţi luni seară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Concret, este vorba despre Corin Romanescu, proprietarul restaurantului The President din Parcul Tei, iar consilierii amintiţi sunt unul de la Sectorul 2, iar celălalt este consilier general al Municipiului Bucureşti.
Corin Romanescu

Potrivit sursei citate, cei trei au fost reţinuţi în legătură cu amplasarea unor panouri publicitare din Sectorul 2. Mai precis, Romanescu prin consilierii Marian – Cătălin Militaru şi Cătălin Constantin Şerpescu ar fi încercat să-l determine pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, să aprobe amplasarea a 50-100 de panouri publicitare, promiţându-i în schimb sprijin politic.

La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită.

Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele:

la 06.07.2021 M.M.C., consilier general în cadrul CGMB, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local Ş.C.C., dar şi cu complicitatea inculpatului R.C., a pretins de la Primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de inculpatul R.C. pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2 promiţând că, prin influenţa pe care o are asupra consilierilor locali Ş.C.C. şi I.F.I. din partea aceleiaşi formaţiuni politice, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat.

Totodată, la data de 08.09.2021 inculpatul M.M.C. a pretins suplimentar de la aceeaşi persoană, în schimbul folosirii aceleiaşi influenţe asupra consilierului I.F.I. şi pentru ca acesta să voteze în acelaşi mod, ca Primarul sectorului 2 să-i găsească consilierul menţionat un loc de muncă.

– la data de 05.08.2021 şi în contextul intermedierii ofertei de traficare a influenţei lui M.M.C. faţă de Primarul Sectorului 2, inculpatul Ş.C.C. care, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 2, era unul dintre cei care urma sa voteze în modul promis, a pretins în numele său şi în interes personal de la Primarul sectorului 2 ca acesta să-i găsească inculpatului M.M.C. un loc de muncă. Aceasta a fost o cerinţă proprie şi suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuţiilor de Primar raportat la panouri.

– la data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de inculpaţii M.M.C. şi Ş.C.C., ca Primarul Sectorului 2 să-şi exercite favorabil atribuţiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani), inculpatul R.C. i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiţii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală, în schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea aceloraşi panouri, se arată în comunicatul emis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.