Actualitate

Bunuri de aproape 800.000 de lei descoperite la vamă în ultimele 24 de ore

Bunuri contrafăcute sau care depăşesc plafonul vamal admis, în valoare totală de aproape 800.000 de lei şi care urmau a fi introduse ilegal în ţară, au fost descoperite de vameşii români în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGPF, în punctele de trecere şi la „frontiera verde” – poliţiştii au constatat, în ultimele 24 de ore, 48 de fapte ilegale, dintre care 26 infracţiuni şi 22 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate fiind de peste 27.100 lei.

„Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 773.600 lei”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 126.500 persoane, cetăţeni români şi străini, au trecut graniţa, aproximativ 61.100 pe sensul de intrare şi 65.400 pe cel de ieşire din ţară, şi peste 37.700 mijloace de transport – dintre care aproximativ 17.400 pe sensul de intrare şi 20.300 pe sensul de ieşire din ţară.

De asemenea, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 11 români din diferite motive legale.

Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie online prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.