Actualitate

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, demis prin moțiune de cenzură

kitunghii.ro

Guvernul Austriei, condus de cancelarul Sebastian Kurz, a fost demis luni prin moţiune de cenzură, în contextul crizei politice generate de scandalul de corupţie în care a fost implicat vicecancelarul Heinz-Christian Strache.

Parlamentul Austriei a aprobat luni după-amiază moţiunea de cenzură depusă de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga) împotriva Guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz, liderul formaţiunii de centru-dreapta Partidul Popular Austriac (ÖVP). Moţiunea social-democrată a fost susţinută şi de Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta), precum şi de mişcarea JETZT (ACUM, de stânga).

Scandalul a pornit de la o înregistrare video în care vicecancelarul Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii, discută facilități fiscale cu un potenţial investitor rus.

Guvernul Austriei, condus de Sebastian Kurz, era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care este implicat vicecancelarul demisionar Hainz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie

Articolul Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, demis prin moțiune de cenzură apare prima dată în Cronica Romana.

pni.ro%20

Comment here