Actualitate

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, demis prin moțiune de cenzură

Guvernul Austriei, condus de cancelarul Sebastian Kurz, a fost demis luni prin moţiune de cenzură, în contextul crizei politice generate de scandalul de corupţie în care a fost implicat vicecancelarul Heinz-Christian Strache.

Parlamentul Austriei a aprobat luni după-amiază moţiunea de cenzură depusă de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga) împotriva Guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz, liderul formaţiunii de centru-dreapta Partidul Popular Austriac (ÖVP). Moţiunea social-democrată a fost susţinută şi de Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta), precum şi de mişcarea JETZT (ACUM, de stânga).

Scandalul a pornit de la o înregistrare video în care vicecancelarul Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii, discută facilități fiscale cu un potenţial investitor rus.

Guvernul Austriei, condus de Sebastian Kurz, era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care este implicat vicecancelarul demisionar Hainz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie

Articolul Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, demis prin moțiune de cenzură apare prima dată în Cronica Romana.



LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.