Social Media

Când pică Sfânta Maria Mică?! Află care sunt cele mai importante obiceiuri si tradiții ale acestei mari sărbători.

Sfânta Maria are multe sărbători închinate ei, dar una dintre cele mai importante este cea de la 8 septembrie. În 8 septembrie, creştinii prăznuiesc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum mai este cunoscută în popor cea mai mare sărbătoare a toamnei.
Sfânta Maria Mica

Nașterea Maicii Domnului

Pe 8 septembrie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. După 15 august, când creştinii au prăznuit Adormirea Maicii Domnului, vine un nou motiv de sărbătoare: Sfânta Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului.

Este sărbătoarea care marchează trecerea de la vară la toamnă și momentul în care vremea începe să se răcorească. În această zi trebuie să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri.

Gospodinele împart struguri şi prune de sufletul morţilor, ca să primească şi ei din roadele toamnei, “pe cealaltă lume”. Începând din această zi, temperaturile încep să scadă. Tot din această zi încep să plece păsările călătoare spre țări mai calde și vietățile încep să se ascundă în pământ. Mai mult, apele se răcesc și plantele tămăduitoare nu mai au puteri.

În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria. Se spune că femeile însărcinate care se roagă în această seară vor fi ajutate și vor avea o sarcină ușoară, iar cele care nu pot face copii vor primi această binecuvântare. Și cei care vor să se căsătorească se pot ruga și Maica Domnului îi va ajuta.

Tradiții de Sfânta Maria Mică

Cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile pot atrage asupra lor boli care îi pocesc. Se spune că nu se face niciun foc în curte, pentru că acesta se va extinde și va ajunge până la casă.

Ca la orice altă sărbătoare mare, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe şi nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Unde arde candela toată ziua, în acea casă vor domina fericirea, înțelegerea, iubirea și acea locuință va fi ferită de foc, de vijelie sau grindină, de rele şi nenorociri.

În România, peste 1.800.000 de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.