Actualitate

Captura MASIVA! Masinile TRAFICANTILOR au fost blocate in trafic de MASCATI! Iata ce au gasit POLITISTII la perchezitii!

• Zi neagra pentru traficantii de tigari din Iasi • In urma unei actiuni organizate de politistii de frontiera au fost descoperite mii de pachete de tigari de contrabanda si sume importante de bani • Traficantii au fost urmariti si blocati in trafic de mascatii de la Serviciul de Actiuni Speciale (SAS) • Cinci persoane ar putea ajunge in spatele gratiilor, pentru contrabanda

Miscare proasta, facuta de traficantii de tigari din Iasi. Mascatii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale (SAS) si Politistii de Frontiera au blocat mai multe masini in care se aflau mii de pachete de tigari si zeci de mii de lei. Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si confiscat, în urma unei ample actiuni desfasurate în Iasi, 179.740 de tigari (8.987 pachete) de contrabanda, în valoare de 89.870 de lei. Joi, pe 18 aprilie, politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, în cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi au desfasurat o actiune complexa pe linia prevenirii si combaterii traficului cu tigari de contrabanda.

“În cadrul actiunii au fost oprite în trafic si conduse la sediul I.T.P.F. Iasi un autoturism si un autocamion cu remorca, în care se aflau doi cetateni români. În urma controlului fizic efectuat asupra autocamionului, politistii de frontiera au descoperit, în remorca acestuia, cantitatea de 159.740 de tigari (7.987 pachete), ambalate în saci de polietilena. Din verificari, s-a stabilit ca autoturismul avea rol de antemergator”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

La scurt timp, pe raza localitatii Valea Adânca, judetul Iasi, politistii de frontiera au oprit în trafic un autoturism marca Ford Fusion, înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau trei cetateni români, iar în interiorul autoturismului a fost descoperita cantitatea de 20.000 de tigari (1.000 pachete), ambalate tot în saci de polietilena.

Masinile in care erau tigari au fost indisponibilizate

Asupra celor cinci persoane a fost descoperita suma de 33.880 lei si 150 de euro, ridicata de politisti în vederea continuarii cercetarilor. “În urma investigatiilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cele cinci persoane implicate în cauza, cu vârste cuprinse între 27 si 54 de ani, intentionau sa comercializeze tigarile pe piata neagra din municipiul Iasi, în vederea obtinerii de profit”, au mai precizat  reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Întreaga cantitate de tigari, în valoare de 89.870 de lei, a fost ridicata în vederea confiscarii, iar cele trei autovehicule folosite la transportul acestora, în valoare totala de 135.090 de lei, au fost indisponibilizate pâna la finalizarea cercetarilor. “În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savârsirii acesteia, la finalizarea cercetarilor urmând a fi luate masurile legale ce se impun”, au mai transmis de la I.T.P.F. Iasi.


Lasa comentariul tau...