Social Media

Casa Artelor “Dinu Lipatti”, la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită Duminică, 2 iunie, orele 14:30, la standul Editurii Tracus Arte – E07, pentru a participa la Lansarea cărții de memorii „Povernei 23” semnată de Valentin Lipatti, fratele lui Dinu Lipatti.

Acest volum, cel de-al șaptelea publicat în cadrul „Colecției Esențial” al Casei Artelor, apare  într-o ediție îmbogățită cu 30 de fotografii inedite, aparținând familiei Lipatti. Prefața acestuia este semnată de Vicepreședintele Academiei Române – Acad. Răzvan Theodorescu.

La 20 de ani de la trecerea sa în eternitate, personalitatea diplomatului și omului de cultură Valentin Lipatti va fi evocată în cadrul evenimentului de lansare de către invitatul de onoare al evenimentului, Acad. Răzvan Theodorescu, Dr. în muzică,  Ilinca Dumitrescu, și de către regizoarea Alice Barb, coordonatorul Colecției Esențial și directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

„Colecția ESENȚIAL, inițiată de Alice Barb, director fondator al Casei Artelor sector 3 și Casei Artelor „Dinu Lipatti” este un proiect cutezător, astăzi, când asemenea acțiuni sunt extrem de rare. Cele șapte volume lansate în cadrul acestei colecții devin esențiale pentru cultura română, sunt opere culturale care rămân. O carte cu nume de stradă, un autor cu nume de familie vestit – un nume european cu rezonanţă culturală, avem în aceste pagini memoria unei generaţii, a unei epoci, a unor destine.” – fragment din prefața cărții „Povernei 23” de Valentin Lipatti.

Prin această inițiativă aducem un omagiu omului de cultură Valentin Lipatti – profesor universitar, scriitor, traducător, publicist și diplomat, ambasador la UNESCO, conducătorul delegaţiei României la Conferinţa de securitate şi cooperare de la Helsinki şi Geneva (1972-1977).

Cei doi frați, pianistul Dinu Lipatti și ambasadorul Valentin Lipatti, sunt repere culturale în istoria României. În cartea sa, Povernei 23, Valentin Lipatti realizează o impresionantă galerie de portrete atât ale contemporanilor săi din toate domeniile culturii, cât și ale membrilor familiei, oferindu-ne o mărturie foarte detaliată și vie asupra epocii sale, dar mai ales asupra geniului lui Dinu Lipatti. Iată ce spunea Valentin Lipatti despre fratele său: „În viața de toate zilele, ca și în comportamentul său de artist, Dinu Lipatti era un om foarte timid și modest. […] Era în mod evident axat pe o singură pasiune: muzica. O pasiune care-l solicita integral.” – fragment din cartea „Povernei 23”, de Valentin Lipatti.

Vă așteptăm cu drag pentru a recupera memoria celor două personalități de factură europeană din istoria culturii române, Valentin Lipatti și Dinu Lipatti!

Articolul Casa Artelor “Dinu Lipatti”, la Salonul Internațional de Carte Bookfest apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.