Sfaturi Utile

Cat combustibil mai ai in rezervor cand masina e pe “rosu”?

Dupa ce martorul de combustibil se aprinde, cat de departe puteti conduce?

Raspunsul variaza foarte mult in functie de tipul masinii dumneavoastra (cum ar fi daca este o masina mica, un camion sau un SUV), cat de vechi este, in ce stare este si chiar de conditiile de drum. In general, veti putea conduce intre 50 si 80 de km chiar si dupa aprinderea martorului de combustibil. Chiar daca martorul de combustibil se aprinde, este posibil sa nu fie inca momentul sa intram in panica. Mai ai timp!

Bineinteles ca, am vazut, din pacate pe drumurile patriei multi soferi care raman in “pana prostului” (asa este numita in popor). Cum am spus mai sus atunci cand in bordul masinii se aprinde martorul de combustibil poti conduce aproximativ 50 de km, dar asta nu este o certitudine deoarece multi factori pot infulenta acest lucru. 

Probabil multi se gandesc ca atunci cand martorul se aprinde inseamna ca rezervorul este gol. Ei bine, nu! De ce? Raspunsul este foarte simplu, deoarece producatorii de vehicule nu doresc ca oamenii sa ramana in mijlocul drumului fara combustibil. Asadar putem spune ca martorul de combustibil este un avertisment. De exemplu daca masina va arata o autonomie de 40 de km atunci cand martorul de combustibil este aprins cu siguranta producatorii s-au gandit sa lase acolo o rezerva pentru a parcurge o distanta mai mare decat va arata autonomia.

Dar sa spunem ca media distantei pe care o puteti parcurge este de aproximativ 50 de km. Totul depinde foarte mult de stilul de condus, daca sunteti pasionat de viteza s-ar putea sa nu mai parcurgeti cei 50 de km. Calculul autonomiei se face pe baza unei medii de consum, asadar este greu de apreciat in litri cantitatea de combustibil ramasa in rezervor. De exemplu pentru o medie de consum de 5 l/100 km, probabil ca in rezervor mai aveti 2.5 litri de combustibil.

Totul depinde de producatori. De exemplu in timp ce un model mai mic, cum ar fi Nissan Altima, poate sa mearga intre 120 si 170 de km chiar si dupa aprinderea martorului de combustibil, modelele mai mari, cum ar fi un camionu, vor putea parcurge maxim 50 de km dupa aprinderea martorului. Am constatat ca 40 de km a fost cea mai mica distanta pe care o puteti parcurge, in timp ce unele modele ofera o autonomie de peste 100 de km dupa aprinderea avertismentului. Pentru ca exact asta este: un avertisment, nu o amenintare imediata.

Ce se poate strica cand ramai fara combustibil?

In cazul in care esti sofer de o anumita perioada de timp, cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa mai lasi masina sa ajunga pana la nivelul minim de benzina sau motorina inainte de a face o vizita la benzinarie. In momentul in care pornesti la drum si ramai fara benzina, trecand astfel si de acel nivel minim recomandat, pot aparea multe probleme serioase.

Asadar, atunci cand ramai fara combustibil pot aparea defectiuni la:
  • rezervor;
  • sistemul de injectie;
  • pompa de combustibil.
Care este nivelul optim de combustibil in rezervor?

Daca mergi des in oras sau pleci in excursii de doar cativa zeci de km, poti tine mereu rezervorul la jumatate. Pentru distante lungi, fa plinul de fiecare data cand pleci si incearca sa alimentezi iar cand masina se apropie de rosu.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.