vineri 21 septembrie 2018 6:54 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Cătălin Tolontan: DEMISIA LUI OPREA ȘI ELIBERAREA TVR! | Imaginați-vă cum ar arăta țara dacă schimbările din justiție ar fi completate cu o televiziune națională liberă
Adpres Market
politist_mort_gabriel_oprea-1024x5761

Cătălin Tolontan: DEMISIA LUI OPREA ȘI ELIBERAREA TVR! | Imaginați-vă cum ar arăta țara dacă schimbările din justiție ar fi completate cu o televiziune națională liberă

AdpresFM - Radio Online Stations  

politist_mort_gabriel_oprea

S-a umplut paharul. Sîntem într-o stare de revoltă asemănătoare cu cea din ianuarie 2012.

Așa cum în ianuarie 2012, oamenii n-au vrut să-l lase pe Raed Arafat să fie demis printr-un telefon pe TV de către președintele Traian Băsescu, la fel, românii nu înghit ca Victor Ponta și Gabriel Oprea să lase nelămurite circumstanțele morții agentului de 28 ani, Bogdan Cosmin Gigină.

De fapt, oamenii nu vor ca Bogdan Gigină să fie omorît a doua oară. Pentru că asta ar însemna dacă nu s-ar afla adevărul: să piară a doua oară.

Starea de prerevoltă s-a pornit în pofida  televiziunilor, nu ajutată de ele. Cu excepția Digi, care a acoperit in extenso evenimentul, informația s-a răspîndit pe blogul lui Petreanu, pe hotnews, pe facebook și pe alte siteuri.

Dacă premierul Marii Britanii își afișează pe site programul zilnic, de ce nu știm la 4 zile de la moartea agentului Gigină care era programul oficial al ministrului de interne al României, Gabriel Oprea?! Pentru că pînă la urmă aceasta este întrebarea care se pune: avea Oprea dreptul la riscul vieții acestui polițist și era în programul oficial în acel moment? E un drept elementar al guvernaților să știe cu ce se ocupă guvernanții. De aceea, nu doar empatia din jurul morții unui tînăr, ci și insistența pentru acest drept firesc mișcă acum apele.

Și încă un gînd. Dacă o televiziune de nișă, precum Digi, a reușit să nu lase subiectul să dispară, cum ar arăta România în cazul în care TVR ar fi cu adevărat liberă și în serviciul public?!

Este evident că nu există un singur factor care schimbă o țară. Dar nemulțumirea oamenilor vine și din faptul că ei realizează că, în ciuda progreselor din justiție, se trezesc la conducere cu aceleași personaje, fie că e vorba de ministrul de interne sau de șefii de la ONJN, care și ei au stîrnit o revoltă pe internet.

Toți economiștii și istoricii spun același lucru: progresul unei țări se face prin mobilizarea instituțiilor și resurselor care diseminează informație și cunoaștere. Iar TVR are singură resursele întregii prese private la un loc!

 

Sursa: tolo.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com