Actualitate

CATASTROFĂ la nivel MONDIAL. Jumătate din insecte vor DISPĂREA de pe PĂMÂNT

Cercetători din toată lumea au ajuns la o singură concluzie foarte tristă. Ei susţin că 40 % din speciile de insecte vor dispărea în următorii ani. Vestea este alarmantă cu atât mai mult cu cât există o singură soluţie, şi anume, renunţarea la pesticidele folosite în agricultură.

Conform studiului, albinele, furnicile şi bondarii dispar de opt ori mai repede decât mamiferele, păsările şi reptilele, potrivit antena3.ro

Cercetătorii studiului susţin că unele specii, precum muştele şi gândacii, vor beneficia de o posibilă creştere. Declinul general al insectelor este cauzat de agricultura intensivă, folosirea pesticidelor şi încălzirea globală. Insectele alcătuiesc majoritatea creaturilor care trăiesc pe uscat, acestea oferind beneficii cheie pentru multe alte specii, inclusive cea umană.

Acestea asigură hrana necesară pentru păsări, lilieci şi alte mamifere de mici dimensiuni. Insectele polenizează în jur de 75% din culturile globale, refac solurile şi controlează numărul dăunătorilor.

Concluzia este clară: dacă nu modificăm metodele de producere a alimentelor, insectele vor dispărea în doar câţiva ani”, scriu autorii.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.