Actualitate

CCR a respins sesizarea premierului referitoare la moțiunea de cenzură. Reacţia lui Orban

ccr 3

 

Curtea Constituțională a respins, marți, sesizarea premierului cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe tema depunerii moțiunii de cenzură de către PSD în timpul sesiunii extraordinare a Legislativului.

”Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură”, se arată în decizia CCR.
Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia prin care Curtea Constituțională a constatat că nu există un conflict între Guvern și Parlament pe tema depunerii moțiunii de cenzură ”nu este nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului”, judecătorii constituționali stabilind „că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond”.

„Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba”, a spus Orban, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, potrivit b1.ro.

„Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (…) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond (…) Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, să o continue, îi aşteptăm. Până una alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a mai precizat prim-ministrul.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.