Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Ce au mâncat Iisus şi apostolii săi la Cina cea de taină

Un studiu desfăşurat acum câţiva ani în Palestina a scos la iveală alte indicii despre alimentele şi mâncărurile consumate la ultima masă a lui Iisus. Studiul, efectuat de doi arheologi italieni, s-a bazat pe versete biblice, scrieri vechi evreieşti, lucrări antice romane şi cercetări arheologice pentru a investiga obiceiurile alimentare din Ierusalim la începutul secolului I d.Hr.

cina cea de taină 1

Mâncarea nu a fost servită la o masă dreptunghiulară, aşa cum vedem în pictura lui Da Vinci sau în alte picturi. Iisus şi apostolii săi au stat aşezaţi pe perne, pe podea, aşa cum făceau romanii la acea vreme.

Potrivit Bibliei, împărtăşania îşi are originea în Cina cea de Taină, deci pe masă s-au aflat, cu siguranţă, pâine şi vin. Textul biblic precizează: „Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor, zicând: «Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu». Apoi a luat un pahar şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicând: »Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu»“.

O tocană de fasole (ciolent), miel, măsline, ierburi amare, garum (un sos fermentat de peşte, folosit ca şi condiment de către romani), pâine nedospită, curmale şi vin aromat au fost probabil la meniu la Cina cea de taină, spun cercetările recente despre bucătăria palestiniană din vremea lui Iisus.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.