Actualitate

Ce cantitate de material lemnos a confiscat poliţiştii în 2019

Acţiunile poliţiştilor în domeniul silvic au făcut ca, anul trecut, cantitatea de material lemnos confiscată să fie mai mare cu 35% faţă de 2018, ajungându-se la peste 2.100 de metri cubi de lemn tăiat ilegal, potrivit datelor din bilanţul prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Lupşa.

Cea mai importată acţiune, coordonată de IGPR, a avut loc în toamna anului trecut, cu participarea a poliţişti din nouă judeţe.

Timp de cinci zile, au fost verificate 13 societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul forestier, ceea ce a dus la confiscarea a peste 1.300 de metri cubi de material lemnos.

„Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 97.000 lei. Totodată, ca material lemnos confiscat cu ocazia acestor acţiuni, au fost 1.305 metri cubi material lemnos confiscat, în valoare de 440.241 lei”, a declarat şeful IPJ.

În plus, poliţiştii bistriţeni au mai efectuat 673 de controale pe linie silvică, în urma cărora au fost aplicate 322 de contravenţii în valoare de 542.400 lei, au fost constatate 75 de infracţiuni şi au fost dispuse măsuri preventive faţă de două persoane care au încălcat legislaţia din domeniul forestier.

În urma celor 673 de controale, au mai fost confiscaţi alţi 867 de metri cubi de material lemnos.

În cursul anului 2018, cantitatea de material lemnos confiscată de poliţişti a fost de aproximativ 1.600 metri cubi.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.