Actualitate

Ce dosare ii pregateste fosta sefa a DNA:

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu spune că a primit o scrisoare din partea șefei Parchetului European (PPE), Laura Codruța Kovesi, care solicită date referitoare la dosare existente în România care sunt și de competența structurii europene pe care o conduce.

Laura Codruţa Kovesi a început să se preocupe de doarele europene. Concret, a explicat ministrul Justiţiei din România, scrisoarea nu a fost transmisă dosar României, ci tuturor miniștrilor de justiție ale statelor membre, și are scop stabilirea numărului de cauze ce sunt de competența PPE astfel încât Kovesi să poată face dimensionarea instituției în funcție de volumul de cauze.

“Am avut un schimb de scrisori. Procurorul european Kovesi a transmis tuturor miniștrilor de justiție o scrisoare prin care se solicită anumite statistici, ca să poată dimensiona volumul de activitate al acestui parchet european şi corelativ structura echipei.

Acest demers este în curs. Pe baza datelor primite de la toți miniștri de justiție din Europa se va face dimensionarea acolo.

Decizia privind numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost semnată de preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi de către ministrul finlandez al Afacerilor Europene Tytti Tuppurainen.

Parlamentul European a confirmat numirea lui Kovesi în funcţie în 16 octombrie, după ce, în 14 octombrie, şi Consiliul UE a făcut acelaşi lucru. La sfârşitul lui septembrie, cele două instituţii au ajuns la un acord pe tema numirii procurorului – şef european.

”Prioritatea Consiliului este ca Parchetul European să fie funcţional până în noiembrie 2020. În acest sens, numirea procurorului şef european devine urgentă. Dna Kövesi, ca prima ocupană a acestui post, va avea sarcina de a crea EPPO de la zero. Misiunea pe parcursul celor şapte ani de mandat va consta în special în construirea structurii administrative şi operaţionale a biroului şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale. Consiliul va continua să monitorizeze înfiinţarea biroului pentru a ne asigura că avem un EPPO eficient, care va deveni piatra de temelie a luptei noastre împotriva fraudei şi corupţiei vizând banii UE”, a declarat atunci Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei, din partea preşedinţiei finlandeze a Consiliului.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.