miercuri 17 octombrie 2018 11:55 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Ce i-a transmis societatea civilă președintelui | Declarații după consultările cu Iohannis
Adpres Market
iohannis

Ce i-a transmis societatea civilă președintelui | Declarații după consultările cu Iohannis

AdpresFM - Radio Online Stations  

iohannisReprezentantii societatii civile au iesit de la consultările cu președintele Iohannis.

Liviu Mihaiu – „Presedintele va veni in piata, nu se stie cand si cum, din motive lesne de inteles. A fost o discutie exceptionala. Majoritatea cerintelor au fost si in 1990: depolitizarea statului, reforma statului radicala. S-a abordat cazul Avocatului Poporului, care nu e, cand poporul se revolta. Acest post sa fie totalmente depolitizat. Societatea civila sa fie un partener oficial, nu de catastrofa, nu atunci cand e bine sa dai in poza cu reprezentanti ai ei. S-a discutat si despre dezastrul accesarii fondurilor europene. S-a cerut umanism, demnitate, respect, meritocratie si libertate.”

Sorin Ionita, Expert Forum: „Noi am prezentat de ieri 10 cerinte. Sunt puncte fezabile pana la Craciun, nu costa bani de la buget, se pot trece intr-o saptamana. Credem ca presedintele isi poate asuma riscul de a pune un premier foarte bun pentru a ceea ce trece strada, chiar daca nu e agreat de Parlament. Guvernarea cu balamaua pe care o stiti, sustinuta de serviciile secrete, este inacceptabil. Presedintele va veni in piata, dar nu stim cand. Sa existe un mecanism clar de selectie a noastra, a reprezentantilor societatii civile. Acum a fost facuta de aparatul prezidential. Daca va mai fi ceva de spus, vom afla cu totii de la Administratia Prezidentiala”.

Dragos Slavescu, medic chirurg: „Poporul roman are nevoie de demnitate, adevar si constiinta. Principala problema este coruptia financiara si morala. Nu exista lideri care sa fie urmati, avem o criza de identitate nationala. Am semnalat problemele care au aparut in rezolvarea tragediei de saptamana trecuta si faptul ca nu raspunde nimeni”.
„Nu trebuie sa ne grabim sa avem un nou premier”, a declarat Nicusor Dan.

„Guvernul care urmeaza sa fie desemnat sa nu fie mursar, sa nu cuprinda persoane cercetate penal, traseisti, ofiteri s.a.m.d. Barierele in calea participarii la viata politica sa fie eliminate. Daca vrem sa fie o schimbare a societatii, trebuie ca in competitie sa poata intra oricine doreste. Romania are nevoie de o administratie care sa nu fie politizata”, a declarat Mihai Dragos.

sursa: ziare.com

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com