marți 13 noiembrie 2018 4:55 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Ce s-a întâmplat cu fetiţa flămândă care visa să mănânce "biscuiţi, piure cu carne şi o salată"
Adpres Market

Ce s-a întâmplat cu fetiţa flămândă care visa să mănânce "biscuiţi, piure cu carne şi o salată"

AdpresFM - Radio Online Stations  


Ce s-a întâmplat cu fetiţa flămândă care visa să mănânce “biscuiţi, piure cu carne şi o salată”

Cazul fetiţei de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată a impresionat o lume întreagă. În ultimele zile, la familia sărmană din Puşcaşi au ajuns ajutoare din toate colţurile ţării. În plus, Fundaţia Casa Share a început astăzi lucrările la o nouă casă pentru familia Roxanei, care trăieşte într-o sărăcie cruntă.


“Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată”, acesta a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate. 

Fetiţa care mergea flămândă la şcoală, pentru că familia nu avea bani pentru pachet, nu îşi dorea nici păpuşi, nici alte jucării, atunci când a fost întrebată de reporteri care sunt dorinţele ei. Îşi dorea doar mâncare. Declaraţiile ei reprezintă barometrul unei Românii unde copii, asemenea Roxanei, trăiesc într-o sărăcie cruntă, la limita subzistenţei.

Cazul familiei din Puşcaşi era cunoscut autorităţilor locale, care susţin că nu au resursele necesare pentru a veni sprijini tuturor familiilor nevoiaşe, zona fiind una foarte săracă. Roxana mare are trei fraţi, iar unul dintre ei a abandonat şcoala tocmai din cauza sărăciei. De altfel, fetiţa de 9 ani recunoaşte că nu de puţine ori mergea flămândă la şcoală şi fără pachet. Locuiesc într-o casă al cărei acoperiş stă să se prăbuşească.Tatăl copiilor este bolnav, mama fiind cea care duce greul familiei. Singurele venituri ale familiei sunt alocaţiile şi ajutorul social, în total 800 de lei pe lună. 

Sursa: adevarul.ro

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com